Csirkemell őzgerincformában sütve

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirkemell őzgerincformában sütve

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • őrölt fekete bors
  • petrezselyemzöld
  • kevés vaj
  • kevés zsemlemorzsa
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 2 tojás
  • 5 ek tejföl
  • 3 ek liszt
  • 15 dkg trappista sajt

Elkészítése:

A húst apró, centis kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük.

A tojásokat elkeverjük, hozzáadunk 3 ek tejfölt, az aprított petrezselyemzöldet, a lisztet és 10 dkg reszelt sajtot. Jól összekeverjük.

A tojásos masszába beledolgozzuk a húskockákat is, szükség szerint finoman utánaízesítjük.

Egy 10 cm széles, 32 cm hosszú őzgerincformát vajjal kikenünk, zsemlemorzsával behintjük, majd szép sorban kirakjuk a szalonnaszeletekkel úgy, hogy fedésben legyenek, és két oldalon túllógjanak a formán.

A masszát beleöntjük a szalonnával bélelt formába, elegyengetjük, majd a lelógó szalonnadarabokat visszahajtjuk a masszára.

Tetejére rákenjük a maradék tejfölt, és meghintjük a maradék sajttal, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Előmelegített, 170 fokos sütőben 40 percig sütjük.

A sütőből kivéve a formából sütőpapírra fordítjuk a húst, és a sütőbe visszatéve szép ropogós pirosra sütjük.