Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst apró, centis kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük.
A tojásokat elkeverjük, hozzáadunk 3 ek tejfölt, az aprított petrezselyemzöldet, a lisztet és 10 dkg reszelt sajtot. Jól összekeverjük.
A tojásos masszába beledolgozzuk a húskockákat is, szükség szerint finoman utánaízesítjük.
Egy 10 cm széles, 32 cm hosszú őzgerincformát vajjal kikenünk, zsemlemorzsával behintjük, majd szép sorban kirakjuk a szalonnaszeletekkel úgy, hogy fedésben legyenek, és két oldalon túllógjanak a formán.
A masszát beleöntjük a szalonnával bélelt formába, elegyengetjük, majd a lelógó szalonnadarabokat visszahajtjuk a masszára.
Tetejére rákenjük a maradék tejfölt, és meghintjük a maradék sajttal, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Előmelegített, 170 fokos sütőben 40 percig sütjük.
A sütőből kivéve a formából sütőpapírra fordítjuk a húst, és a sütőbe visszatéve szép ropogós pirosra sütjük.