Csirkemell négyféle panírban recept

Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell
- szárnyas fűszerkeverék
- só
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt a panírozáshoz
- zsemlemorzsa a panírozáshoz
- kukoricadara a panírozáshoz
- szezámmag
- őrölt füstölt pirospaprika
- 2 kg burgonya
- víz
- 10 dkg teavaj
- kb 2 dl tej
- olaj a sütéshez
- savanyú uborka
Elkészítése:
A csirkemellet hosszában felszeleteljük, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel majd pár percig hagyjuk állni. Ezután a húst bepanírozzuk.
Először megforgatjuk a lisztben, majd a sóval felvert tojásban. Ezután a lisztes, tojásos csirkemelleket a különböző panírokba forgatjuk. Az első a sima panír, azaz a lisztes, tojásos csirkemellet zsemlemorzsában forgatjuk meg. A második a szezámmagos panír, amikor a lisztes, tojásos csirkemellet szezámmaggal összekevert zsemlemorzsában forgatjuk meg. A harmadik a füstölt paprikás, mikor a lisztes, tojásos csirkemelleket őrölt, füstölt őrölt pirospaprikával elkevert zsemlemorzsában forgatjuk meg. A negyedik, a kukoricadarás, amikor a lisztes, tojásos csirkemelleket kukoricadarában forgatjuk meg.
A panírozott szeleteket forró olajban kisütjük.
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.
A csirkemellet burgonyapürével és savanyú uborkával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »