Csirkemell négyféle panírban recept

Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell
- szárnyas fűszerkeverék
- só
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt a panírozáshoz
- zsemlemorzsa a panírozáshoz
- kukoricadara a panírozáshoz
- szezámmag
- őrölt füstölt pirospaprika
- 2 kg burgonya
- víz
- 10 dkg teavaj
- kb 2 dl tej
- olaj a sütéshez
- savanyú uborka
Elkészítése:
A csirkemellet hosszában felszeleteljük, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel majd pár percig hagyjuk állni. Ezután a húst bepanírozzuk.
Először megforgatjuk a lisztben, majd a sóval felvert tojásban. Ezután a lisztes, tojásos csirkemelleket a különböző panírokba forgatjuk. Az első a sima panír, azaz a lisztes, tojásos csirkemellet zsemlemorzsában forgatjuk meg. A második a szezámmagos panír, amikor a lisztes, tojásos csirkemellet szezámmaggal összekevert zsemlemorzsában forgatjuk meg. A harmadik a füstölt paprikás, mikor a lisztes, tojásos csirkemelleket őrölt, füstölt őrölt pirospaprikával elkevert zsemlemorzsában forgatjuk meg. A negyedik, a kukoricadarás, amikor a lisztes, tojásos csirkemelleket kukoricadarában forgatjuk meg.
A panírozott szeleteket forró olajban kisütjük.
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.
A csirkemellet burgonyapürével és savanyú uborkával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »