Csirkemell karamellizált hagymával, balzsamecetes-tejszínes mártásban recept
Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemell
- 3 fej hagyma
- 2 kk balzsamecet
- 1 kk kristálycukor
- 125 ml tejszín 33 %-os
- 125 ml tyúkhúsleves alaplé
- 1/2 kk fokhagymapor
- só, bors
- 1/2 kk kakukkfű
- olaj
Elkészítése:
A csirkemellett megmossuk, megszárítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a fokhagymaporral is.
Az olajat felhevítjük egy nagyobb serpenyőben, majd a húsok mindkét oldalát megsütjük. Ezután félretesszük.
A fenmaradt olajban kb 10 percig kevergetve, egyenletesen dinszteljük meg az apróra vágott hagymákat. Ezután megszórjuk a kakukkfűvel (ha nincs akkor használhatunk szárítottatt is), cukorral és a balzsamesettel. 1-2 percig főzzük, majd felöntjük a meleg alaplével.bMagasabb hőfokom tovább főzzük még 2-3 percig hogy az alaplé kicsit redukálódjon.
Ezután csökkentjük a hőfokot és álandó kevergetés közben lassan hozzáadjuk a szobahőmérsékletű tejszínt is. Hagyjuk felfőni, majd a végén visszarakjuk a húsokat is. Meglocsoljuk a mártással és hagyjuk egy picit felmelegedni.
Jázmin rizzsel és édesburgonyával tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









