Csirkemell karamellizált hagymával, balzsamecetes-tejszínes mártásban recept

Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemell
- 3 fej hagyma
- 2 kk balzsamecet
- 1 kk kristálycukor
- 125 ml tejszín 33 %-os
- 125 ml tyúkhúsleves alaplé
- 1/2 kk fokhagymapor
- só, bors
- 1/2 kk kakukkfű
- olaj
Elkészítése:
A csirkemellett megmossuk, megszárítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a fokhagymaporral is.
Az olajat felhevítjük egy nagyobb serpenyőben, majd a húsok mindkét oldalát megsütjük. Ezután félretesszük.
A fenmaradt olajban kb 10 percig kevergetve, egyenletesen dinszteljük meg az apróra vágott hagymákat. Ezután megszórjuk a kakukkfűvel (ha nincs akkor használhatunk szárítottatt is), cukorral és a balzsamesettel. 1-2 percig főzzük, majd felöntjük a meleg alaplével.bMagasabb hőfokom tovább főzzük még 2-3 percig hogy az alaplé kicsit redukálódjon.
Ezután csökkentjük a hőfokot és álandó kevergetés közben lassan hozzáadjuk a szobahőmérsékletű tejszínt is. Hagyjuk felfőni, majd a végén visszarakjuk a húsokat is. Meglocsoljuk a mártással és hagyjuk egy picit felmelegedni.
Jázmin rizzsel és édesburgonyával tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »