Csirkemell karamellizált hagymával, balzsamecetes-tejszínes mártásban recept

Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemell
- 3 fej hagyma
- 2 kk balzsamecet
- 1 kk kristálycukor
- 125 ml tejszín 33 %-os
- 125 ml tyúkhúsleves alaplé
- 1/2 kk fokhagymapor
- só, bors
- 1/2 kk kakukkfű
- olaj
Elkészítése:
A csirkemellett megmossuk, megszárítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a fokhagymaporral is.
Az olajat felhevítjük egy nagyobb serpenyőben, majd a húsok mindkét oldalát megsütjük. Ezután félretesszük.
A fenmaradt olajban kb 10 percig kevergetve, egyenletesen dinszteljük meg az apróra vágott hagymákat. Ezután megszórjuk a kakukkfűvel (ha nincs akkor használhatunk szárítottatt is), cukorral és a balzsamesettel. 1-2 percig főzzük, majd felöntjük a meleg alaplével.bMagasabb hőfokom tovább főzzük még 2-3 percig hogy az alaplé kicsit redukálódjon.
Ezután csökkentjük a hőfokot és álandó kevergetés közben lassan hozzáadjuk a szobahőmérsékletű tejszínt is. Hagyjuk felfőni, majd a végén visszarakjuk a húsokat is. Meglocsoljuk a mártással és hagyjuk egy picit felmelegedni.
Jázmin rizzsel és édesburgonyával tálaltam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »