Csirkemell jóasszony módra recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkemell
- 0,5 dl olaj
- 20 dkg kenyérszalonna
- 30 dkg gomba
- 3 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- ízlés szerint só, bors
- 1 csomag petrezselyemzöld aprítva
- 2 kg burgonya
Elkészítése: A csirkemellét kicsontozzuk, majd a filéket könnyedén kiklopfoljuk. Sóval, borssal ízesítjük.
A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük.
A csirkemell filéket magas hőfokon előpirítjuk és félretesszük.
A szalonnát nagyobb kockákra vágjuk, kevés zsiradékon kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, gombát. Sóval, borssal ízesítjük, lisztet adunk hozzá, rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük 1 dl vízzel.
A filéket rátesszük a ragura és lassú tűzön készre pároljuk. Csirkemell esetében ez nagyjából 10-15 percet vesz igénybe, ezért vigyázzunk, hogy a ragut ne főzzük túl.
Tálra tesszük az elkészült mell filéket, a raguhoz adjuk az aprított petrezselymet, forralunk rajta egyet és a filékre kanalazzuk.
Tálalásnál kockára vágott sült burgonyát kínálunk mellé.
Tipp:
A jóasszony módra készített étel rendkívül zamatos és igazán gyorsan elkészíthető étel. Eredetileg karajból készül, de másfajta húsból készítve is laktató és finom fogás.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










