Csirkemell jóasszony módra recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkemell
- 0,5 dl olaj
- 20 dkg kenyérszalonna
- 30 dkg gomba
- 3 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- ízlés szerint só, bors
- 1 csomag petrezselyemzöld aprítva
- 2 kg burgonya
Elkészítése: A csirkemellét kicsontozzuk, majd a filéket könnyedén kiklopfoljuk. Sóval, borssal ízesítjük.
A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük.
A csirkemell filéket magas hőfokon előpirítjuk és félretesszük.
A szalonnát nagyobb kockákra vágjuk, kevés zsiradékon kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, gombát. Sóval, borssal ízesítjük, lisztet adunk hozzá, rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük 1 dl vízzel.
A filéket rátesszük a ragura és lassú tűzön készre pároljuk. Csirkemell esetében ez nagyjából 10-15 percet vesz igénybe, ezért vigyázzunk, hogy a ragut ne főzzük túl.
Tálra tesszük az elkészült mell filéket, a raguhoz adjuk az aprított petrezselymet, forralunk rajta egyet és a filékre kanalazzuk.
Tálalásnál kockára vágott sült burgonyát kínálunk mellé.
Tipp:
A jóasszony módra készített étel rendkívül zamatos és igazán gyorsan elkészíthető étel. Eredetileg karajból készül, de másfajta húsból készítve is laktató és finom fogás.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »