Csirkemell jóasszony módra recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkemell
- 0,5 dl olaj
- 20 dkg kenyérszalonna
- 30 dkg gomba
- 3 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- ízlés szerint só, bors
- 1 csomag petrezselyemzöld aprítva
- 2 kg burgonya
Elkészítése: A csirkemellét kicsontozzuk, majd a filéket könnyedén kiklopfoljuk. Sóval, borssal ízesítjük.
A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük.
A csirkemell filéket magas hőfokon előpirítjuk és félretesszük.
A szalonnát nagyobb kockákra vágjuk, kevés zsiradékon kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, gombát. Sóval, borssal ízesítjük, lisztet adunk hozzá, rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük 1 dl vízzel.
A filéket rátesszük a ragura és lassú tűzön készre pároljuk. Csirkemell esetében ez nagyjából 10-15 percet vesz igénybe, ezért vigyázzunk, hogy a ragut ne főzzük túl.
Tálra tesszük az elkészült mell filéket, a raguhoz adjuk az aprított petrezselymet, forralunk rajta egyet és a filékre kanalazzuk.
Tálalásnál kockára vágott sült burgonyát kínálunk mellé.
Tipp:
A jóasszony módra készített étel rendkívül zamatos és igazán gyorsan elkészíthető étel. Eredetileg karajból készül, de másfajta húsból készítve is laktató és finom fogás.