Csirkemell jóasszony módra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirkemell
  • 0,5 dl olaj
  • 20 dkg kenyérszalonna
  • 30 dkg gomba
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 csomag petrezselyemzöld aprítva
  • 2 kg burgonya

Elkészítése: A csirkemellét kicsontozzuk, majd a filéket könnyedén kiklopfoljuk. Sóval, borssal ízesítjük.

A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük.

A csirkemell filéket magas hőfokon előpirítjuk és félretesszük.

A szalonnát nagyobb kockákra vágjuk, kevés zsiradékon kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, gombát. Sóval, borssal ízesítjük, lisztet adunk hozzá, rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük 1 dl vízzel.

A filéket rátesszük a ragura és lassú tűzön készre pároljuk. Csirkemell esetében ez nagyjából 10-15 percet vesz igénybe, ezért vigyázzunk, hogy a ragut ne főzzük túl.

Tálra tesszük az elkészült mell filéket, a raguhoz adjuk az aprított petrezselymet, forralunk rajta egyet és a filékre kanalazzuk.

Tálalásnál kockára vágott sült burgonyát kínálunk mellé.

Tipp:

A jóasszony módra készített étel rendkívül zamatos és igazán gyorsan elkészíthető étel. Eredetileg karajból készül, de másfajta húsból készítve is laktató és finom fogás.