Csirkemájkrém recept
Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemáj
- 15 dkg kacsazsír
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál majoránna
- ízlés szerint só, bors
Elkészítése:
A vöröshagymát reszeljük le vagy vágjuk apróbb kockákra.
Egy kisebb lábosban négy evőkanál kacsazsíron pároljuk üvegesre, majd tegyük hozzá a megtisztított és felaprított csirkemájat, tört fokhagymát és majoránnát.
Közepes hőfokon, bő zsiradékban puhára pároljuk. Hamar elkészül, ezért pár perc elteltével vegyünk ki egy darabkát és ellenőrizzük a közepét.
Ha megsült sózzuk meg, szórjuk meg borssal és húzzuk le a tűzhelyről.
Amint langyosra hűlt, botmixer segítségével pépesítsük krémes állagúra.
Az elkészült májkrémet tálkába tesszük, a tetejét bevonjuk a maradék kacsazsírral és fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Tipp:
Hűtőben tartva akár 2 hétig is fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »









