Csirkemájas rizottó recept

Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemáj
- 15 dkg rizs
- 2 kisebb cukkini
- 2 sárgarépa
- 2 kisebb fehérrépa
- 1 hagyma
- 2-3 dl húsleves (kockából is jó)
- vaj
- só, bors
- Hollandi mártás(por illetve kész formában is kapható)
Elkészítése:
A hagymát felaprítom, a zöldségeket karikára vágom, a csirkemájat megtisztítom és feldarabolom.
A hagymát a vajon párolni kezdem. Hozzáadom a többi zöldséget, a cukkinit utoljára, mert hamar puhul.
Amikor kicsit megpárolódott, beleteszem a csirkemájat és a rizst, sózom, borsozom, majd felengedem a húslével.
Lefedve párolom tovább. Amikor a rizs majdnem kész, hozzáöntöm a Hollandi mártást és egy percig azzal együtt főzöm.
Egytálétel, ízlés szerint savanyúság mehet mellé, de nélküle is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »