Csirkemájas rizottó recept

Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemáj
- 15 dkg rizs
- 2 kisebb cukkini
- 2 sárgarépa
- 2 kisebb fehérrépa
- 1 hagyma
- 2-3 dl húsleves (kockából is jó)
- vaj
- só, bors
- Hollandi mártás(por illetve kész formában is kapható)
Elkészítése:
A hagymát felaprítom, a zöldségeket karikára vágom, a csirkemájat megtisztítom és feldarabolom.
A hagymát a vajon párolni kezdem. Hozzáadom a többi zöldséget, a cukkinit utoljára, mert hamar puhul.
Amikor kicsit megpárolódott, beleteszem a csirkemájat és a rizst, sózom, borsozom, majd felengedem a húslével.
Lefedve párolom tovább. Amikor a rizs majdnem kész, hozzáöntöm a Hollandi mártást és egy percig azzal együtt főzöm.
Egytálétel, ízlés szerint savanyúság mehet mellé, de nélküle is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »