Csirkemájas rizottó recept
Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemáj
- 15 dkg rizs
- 2 kisebb cukkini
- 2 sárgarépa
- 2 kisebb fehérrépa
- 1 hagyma
- 2-3 dl húsleves (kockából is jó)
- vaj
- só, bors
- Hollandi mártás(por illetve kész formában is kapható)
Elkészítése:
A hagymát felaprítom, a zöldségeket karikára vágom, a csirkemájat megtisztítom és feldarabolom.
A hagymát a vajon párolni kezdem. Hozzáadom a többi zöldséget, a cukkinit utoljára, mert hamar puhul.
Amikor kicsit megpárolódott, beleteszem a csirkemájat és a rizst, sózom, borsozom, majd felengedem a húslével.
Lefedve párolom tovább. Amikor a rizs majdnem kész, hozzáöntöm a Hollandi mártást és egy percig azzal együtt főzöm.
Egytálétel, ízlés szerint savanyúság mehet mellé, de nélküle is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

