Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkehajó töltött gombával recept

Csirkehajó töltött gombával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 nagy csirkemell filé
    • 4 szelet bacon
    • 4 szelet gépsonka
    • egy fej lila hagyma
    • egy evőkanál juhtúró
    • egy evőkanál görög joghurt
    • 1 krémsajt(10 dkg)
    • 10 dkg trappista sajt
    • 8 db csiperke gomba
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál útifűmaghéj
    • egy nagy csokor petrezselyemzöld
    • só, bors
    • 1 ek olaj + a tepsi kikenéséhez
    • 2 db koktél paradicsom

    Elkészítése:

    A húst megmossuk, a vizet lecsepegtetjük. Kettőbe vágjuk a mellet és zsebet vágunk bele, egy kicsit hús klopfolóval megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk.

    Közben elkészítjük a tölteléket. A bacont kisebb négyzet alakúra szeleteljük, úgyszintén a gépsonkát is.

    Felaprítjuk a hagymát,apróra vágjuk a petrezselyemzöldet.

    A gombák tönkjeit kiszedjük, felaprítjuk. A gombafejeket megsózzuk és félre tesszük.

    Olajon elkezdjük hevíteni a bacont és a sonkát, rátesszük a lila hagymát, csipetnyi sót teszünk rá, majd az aprított gombát, együtt dinszteljük, végül meghintjük petrezselyemzölddel és őrölt borssal.

    Átborítjuk egy tányérba és hozzáadjuk a joghurtot, a túrót, a krémsajtot, egy tojást,és az útifűmaghéjat. Jól összekeverjük. Kiolajazott tepsibe rakjuk a mellet, a gombafejeket.

    A masszával megtöltjük a csirkemellet és a gombákat.180 fokos sütőbe tesszük, 10 perc sütés után lefóliázzuk és további 40-45 percig sütjük. Közben a zafttal 2-3 alkalommal meglocsoljuk.

    Lereszeljük a trappistát, majd rátesszük a húsok és a gombák tetejére, ráteszünk egy paradicsomkarikát,petrezselymet és visszatoljuk a sütőbe ameddig a sajt ráolvad a tetejére.A gombafejekkel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá