Csirkehajó töltött gombával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 nagy csirkemell filé
  • 4 szelet bacon
  • 4 szelet gépsonka
  • egy fej lila hagyma
  • egy evőkanál juhtúró
  • egy evőkanál görög joghurt
  • 1 krémsajt(10 dkg)
  • 10 dkg trappista sajt
  • 8 db csiperke gomba
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • egy nagy csokor petrezselyemzöld
  • só, bors
  • 1 ek olaj + a tepsi kikenéséhez
  • 2 db koktél paradicsom

Elkészítése:

A húst megmossuk, a vizet lecsepegtetjük. Kettőbe vágjuk a mellet és zsebet vágunk bele, egy kicsit hús klopfolóval megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk.

Közben elkészítjük a tölteléket. A bacont kisebb négyzet alakúra szeleteljük, úgyszintén a gépsonkát is.

Felaprítjuk a hagymát,apróra vágjuk a petrezselyemzöldet.

A gombák tönkjeit kiszedjük, felaprítjuk. A gombafejeket megsózzuk és félre tesszük.

Olajon elkezdjük hevíteni a bacont és a sonkát, rátesszük a lila hagymát, csipetnyi sót teszünk rá, majd az aprított gombát, együtt dinszteljük, végül meghintjük petrezselyemzölddel és őrölt borssal.

Átborítjuk egy tányérba és hozzáadjuk a joghurtot, a túrót, a krémsajtot, egy tojást,és az útifűmaghéjat. Jól összekeverjük. Kiolajazott tepsibe rakjuk a mellet, a gombafejeket.

A masszával megtöltjük a csirkemellet és a gombákat.180 fokos sütőbe tesszük, 10 perc sütés után lefóliázzuk és további 40-45 percig sütjük. Közben a zafttal 2-3 alkalommal meglocsoljuk.

Lereszeljük a trappistát, majd rátesszük a húsok és a gombák tetejére, ráteszünk egy paradicsomkarikát,petrezselymet és visszatoljuk a sütőbe ameddig a sajt ráolvad a tetejére.A gombafejekkel tálaljuk.