Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkefalatok Budapest módra recept

Csirkefalatok Budapest módra
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 csirkemell filé
    • 5 dkg bacon szalonna
    • 1 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 ek zsír (kacsa, liba)
    • 2 paprika
    • 2 paradicsom
    • 50 dkg gomba
    • 50 dkg csirkemáj
    • 30 dkg zöldborsó
    • 1 kk pirospaprika
    • 1 kk ételízesítő
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A csirkehúst csíkokra vágom, sózom, borsozom és 1 ek zsíron megpirítom, majd félre teszem.

    A maradék zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
    Ezután rádobom a felaprított bacont, a felszeletelt gombát és zöldborsót. Megszórom ételízesítővel, sózom, borsozom.

    Fedő alatt 10 percet párolom, majd megszórom pirospaprikával. Hozzáadom a felaprított paprikát és paradicsomot, végül az apró kockára vágott májat. Ha szükséges, még sózom, és fedő alatt a máj kifehéredéséig párolom. A májnak nem kell sok, hamar megfő, és nyugodtan sózzuk meg, finomabb ha sóval együtt fő, nem fog megkeményedni.

    Párolt rizs vagy sült krumpli illik hozzá.

    Tipp:

    Tálalhatjuk külön a pirított csirkehúst, és mellé a ragut, de össze is keverhetjük a serpenyőben. Ebben az esetben forraljuk össze, és ezután tálaljuk.

    A csirkefalatok budapest módra kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 97 kcal
    Fehérje: 13 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá