Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkehúst csíkokra vágom, sózom, borsozom és 1 ek zsíron megpirítom, majd félre teszem.
A maradék zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Ezután rádobom a felaprított bacont, a felszeletelt gombát és zöldborsót. Megszórom ételízesítővel, sózom, borsozom.
Fedő alatt 10 percet párolom, majd megszórom pirospaprikával. Hozzáadom a felaprított paprikát és paradicsomot, végül az apró kockára vágott májat. Ha szükséges, még sózom, és fedő alatt a máj kifehéredéséig párolom. A májnak nem kell sok, hamar megfő, és nyugodtan sózzuk meg, finomabb ha sóval együtt fő, nem fog megkeményedni.
Párolt rizs vagy sült krumpli illik hozzá.
Tálalhatjuk külön a pirított csirkehúst, és mellé a ragut, de össze is keverhetjük a serpenyőben. Ebben az esetben forraljuk össze, és ezután tálaljuk.