Csirkefalatok Budapest módra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell filé
  • 5 dkg bacon szalonna
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek zsír (kacsa, liba)
  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • 50 dkg gomba
  • 50 dkg csirkemáj
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 kk ételízesítő
  • őrölt bors

Elkészítése:

A csirkehúst csíkokra vágom, sózom, borsozom és 1 ek zsíron megpirítom, majd félre teszem.

A maradék zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Ezután rádobom a felaprított bacont, a felszeletelt gombát és zöldborsót. Megszórom ételízesítővel, sózom, borsozom.

Fedő alatt 10 percet párolom, majd megszórom pirospaprikával. Hozzáadom a felaprított paprikát és paradicsomot, végül az apró kockára vágott májat. Ha szükséges, még sózom, és fedő alatt a máj kifehéredéséig párolom. A májnak nem kell sok, hamar megfő, és nyugodtan sózzuk meg, finomabb ha sóval együtt fő, nem fog megkeményedni.

Párolt rizs vagy sült krumpli illik hozzá.

Tipp:

Tálalhatjuk külön a pirított csirkehúst, és mellé a ragut, de össze is keverhetjük a serpenyőben. Ebben az esetben forraljuk össze, és ezután tálaljuk.