Csirkecomb vele sült burgonyával recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirke felsőcomb
- 2 ek étolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 dl étolaj
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 tk pirospaprika
- 80 dkg burgonya
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, négybe, majd laposabb szeletekre vágjuk.
A combokat megmossuk,sózzuk és borssal meghintjük.
A tepsit 2 evőkanál étolajjal kikenjük. A megsózott krumplit az aljába terítjük. Rátesszük a combokat. Alufóliával befedjük és 230 fokra melegített sütőbe toljuk. 40 percig fólia alatt sütjük.
Ezután kivesszük a sütőből. A combokat bekenjük az étolajjal elkevert paprikával és fokhagymával. Visszatesszük a sütőbe és pirulásig sütjük. Ez kb 10 perc.
A paprikás-fokhagymás kence leszivárog a krumplira, csodásan finom íze lesz tőle.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »