Csirkecomb vele sült burgonyával recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirke felsőcomb
- 2 ek étolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 dl étolaj
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 tk pirospaprika
- 80 dkg burgonya
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, négybe, majd laposabb szeletekre vágjuk.
A combokat megmossuk,sózzuk és borssal meghintjük.
A tepsit 2 evőkanál étolajjal kikenjük. A megsózott krumplit az aljába terítjük. Rátesszük a combokat. Alufóliával befedjük és 230 fokra melegített sütőbe toljuk. 40 percig fólia alatt sütjük.
Ezután kivesszük a sütőből. A combokat bekenjük az étolajjal elkevert paprikával és fokhagymával. Visszatesszük a sütőbe és pirulásig sütjük. Ez kb 10 perc.
A paprikás-fokhagymás kence leszivárog a krumplira, csodásan finom íze lesz tőle.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









