Csirkecomb vele sült burgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke felsőcomb
  • 2 ek étolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 dl étolaj
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 tk pirospaprika
  • 80 dkg burgonya

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, négybe, majd laposabb szeletekre vágjuk.

A combokat megmossuk,sózzuk és borssal meghintjük.

A tepsit 2 evőkanál étolajjal kikenjük. A megsózott krumplit az aljába terítjük. Rátesszük a combokat. Alufóliával befedjük és 230 fokra melegített sütőbe toljuk. 40 percig fólia alatt sütjük.

Ezután kivesszük a sütőből. A combokat bekenjük az étolajjal elkevert paprikával és fokhagymával. Visszatesszük a sütőbe és pirulásig sütjük. Ez kb 10 perc.

A paprikás-fokhagymás kence leszivárog a krumplira, csodásan finom íze lesz tőle.

Jó étvágyat kívánok hozzá!