Rizságyon sült csirkecomb recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 szál sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma
- 2 bögre nyers rizs
- kb 800 g csirkecomb
- 2 nagy evőkanál tejföl
- ½ kk kari fűszer
- ½ kk őrölt bors
- 3 bögre tyúkhúsleves alaplé vagy víz
- só
- 3 ek olaj
Elkészítése:
A tejfölben jól elkeverjük a kari-t, borsot és sót, majd ebbe a masszába forgatjuk a combokat és hagyjuk a hűtőben pácolodni legalább fél órát.
Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát és puhulásig dinszteljuk.
A hagymás-sárgarépát egy jénai tál vagy tepsi aljára simítjuk. Erre öntjük majd a nyers rizst és nyakon öntjük az egészet az alaplével. Ízlés szerint még sózhatjuk és fűszerezhetjük.
Végül a rizsre helyezzük a combokat is a tejfölös páccal együtt.
Lefedve, 190 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 60 percig. Az utolsó 15 perce levesszük a fedőt/fóliát.
Tipp:
Én ma friss sárgarépa helyett már lereszelt, fagyasztott sárgarépát használtam (sárgarépa, zeller és petrezselyem lereszelt keveréke)./box]Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.