Rizságyon sült csirkecomb recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 szál sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma
- 2 bögre nyers rizs
- kb 800 g csirkecomb
- 2 nagy evőkanál tejföl
- ½ kk kari fűszer
- ½ kk őrölt bors
- 3 bögre tyúkhúsleves alaplé vagy víz
- só
- 3 ek olaj
Elkészítése:
A tejfölben jól elkeverjük a kari-t, borsot és sót, majd ebbe a masszába forgatjuk a combokat és hagyjuk a hűtőben pácolodni legalább fél órát.
Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát és puhulásig dinszteljuk.
A hagymás-sárgarépát egy jénai tál vagy tepsi aljára simítjuk. Erre öntjük majd a nyers rizst és nyakon öntjük az egészet az alaplével. Ízlés szerint még sózhatjuk és fűszerezhetjük.
Végül a rizsre helyezzük a combokat is a tejfölös páccal együtt.
Lefedve, 190 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 60 percig. Az utolsó 15 perce levesszük a fedőt/fóliát.
Tipp:
Én ma friss sárgarépa helyett már lereszelt, fagyasztott sárgarépát használtam (sárgarépa, zeller és petrezselyem lereszelt keveréke)./box]Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










