Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Arab csirkés metélt recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • egy 1,5 kg-os csirke
    • 20 dkg széles metélt
    • 1 evőkanál olaj
    • 2 dkg vaj
    • 2 dkg liszt
    • 4 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dl tejföl
    • 10 dkg reszelt sajt
    • reszelt szerecsendió
    • őrölt bors
    • majoránna
    • babérlevél
    • rozmaring
    • 1 csokor petrezselyemzöld

    Elkészítés:
    A szárnyas belsejét majoránnával és borssal bedörzsöljük, és sóval, babérlevéllel, rozmaringgal, petrezselyemzölddel fűszerezett forró vízbe téve, olyan puhára főzzük, hogy könnyen ki tudjuk csontozni. Közben egy másik edényben, sós vízben, kifőzzük a tésztát. Egy mély tűzálló tálat kiolajozunk, a metéltet belefektetjük, erre rakjuk a kicsontozott, főtt, ujjnyi darabokra vágott csirkét, és ráöntjük a következő mártást. A vajból, a lisztből és a tejből besamelt főzünk, a tűzről levéve beletesszük a sajt felét, a tojássárgáját meg a tejfölt. Sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük. A csirkére öntjük, és a maradék sajtot a tetejére hintjük. A sütőben szépen megpirítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá