Arab csirkés metélt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • egy 1,5 kg-os csirke
  • 20 dkg széles metélt
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 dkg vaj
  • 2 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • reszelt szerecsendió
  • őrölt bors
  • majoránna
  • babérlevél
  • rozmaring
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:
A szárnyas belsejét majoránnával és borssal bedörzsöljük, és sóval, babérlevéllel, rozmaringgal, petrezselyemzölddel fűszerezett forró vízbe téve, olyan puhára főzzük, hogy könnyen ki tudjuk csontozni. Közben egy másik edényben, sós vízben, kifőzzük a tésztát. Egy mély tűzálló tálat kiolajozunk, a metéltet belefektetjük, erre rakjuk a kicsontozott, főtt, ujjnyi darabokra vágott csirkét, és ráöntjük a következő mártást. A vajból, a lisztből és a tejből besamelt főzünk, a tűzről levéve beletesszük a sajt felét, a tojássárgáját meg a tejfölt. Sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük. A csirkére öntjük, és a maradék sajtot a tetejére hintjük. A sütőben szépen megpirítjuk.