Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Teriyaki csirke recept

Teriyaki csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g csirkemell
    • 4 ek szójaszósz
    • 3 ek méz
    • 120 ml narancslé
    • 2 teáskanál olaj
    • kb 1 cm gyömbér reszelve
    • szezámmag
    • zöldhagyma

    Elkészítése:

    A csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk, majd egy nagyobb edénybe tesszük. Hozzáadjuk a szójaszószt, mézet, gyömbért, kevés olajat, majd a narancslevet is ráöntjük és jól összekeverjük az egészet.

    Minimum 30 percig állni hagyjuk a húst a pácban.

    Egy nagy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a húsokat a pácból a forró olajba szedjük és körbepirítjuk. Ha a hús megpirult, akkor ráöntjük a páclevet és gyakori kevergetés mellett elforraljuk a hús alól. Vigyázzunk, mert könnyen leéghet a méz miatt!

    Mikor már a páclé elforrt és a hús kissé ragacsos lesz, akkor el is készült az ételünk.

    Egy serpenyőben, zsiradék nélkül kevés szezámmagot pirítunk.

    A kész ételt megszórjuk a megpirított zsezámmaggal és kevés zöldhagymával.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá