Teriyaki csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Teriyaki csirke

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemell
  • 4 ek szójaszósz
  • 3 ek méz
  • 120 ml narancslé
  • 2 teáskanál olaj
  • kb 1 cm gyömbér reszelve
  • szezámmag
  • zöldhagyma

Elkészítése:

A csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk, majd egy nagyobb edénybe tesszük. Hozzáadjuk a szójaszószt, mézet, gyömbért, kevés olajat, majd a narancslevet is ráöntjük és jól összekeverjük az egészet.

Minimum 30 percig állni hagyjuk a húst a pácban.

Egy nagy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a húsokat a pácból a forró olajba szedjük és körbepirítjuk. Ha a hús megpirult, akkor ráöntjük a páclevet és gyakori kevergetés mellett elforraljuk a hús alól. Vigyázzunk, mert könnyen leéghet a méz miatt!

Mikor már a páclé elforrt és a hús kissé ragacsos lesz, akkor el is készült az ételünk.

Egy serpenyőben, zsiradék nélkül kevés szezámmagot pirítunk.

A kész ételt megszórjuk a megpirított zsezámmaggal és kevés zöldhagymával.