Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes, fokhagymás szelet recept

Tejszínes, fokhagymás szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 6 szelet csirkemell vagy pulykamell
    • 2,5 dl főzőtejszín
    • kb 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
    • só, bors
    • 2-3 ek liszt
    • 1 tk pirospaprika

    Körethez:

    • 6 nagyobb burgonya
    • 3 ek olvasztott vaj
    • rozmaring
    • zúzott fokhagyma

    Elkészítése:

    A csirkemellet sózom, borsozom és pirospaprikás lisztbe forgatom. Egy lábasban vajon hirtelen elősütöm a húsokat, legyen egy kis színe. Visszateszem a lábasba mindet, öntök alá kb 1 dl vizet és a fokhagymával elkevert tejszínt. Készre párolom.

    A körethez:

    A burgonyát megpucolom, feldarabolom, sós vízben éppen csak puhára főzöm. Lecsöpögtetem. Egy hőálló tálba rakom őket és olvasztott vajjal meglocsolom a tetejüket, megszórom rozmaringgal.

    Forró sütőben megsütöm pirosra. Ahogy kivettem a sütőből zúzott fokhagymával átforgatom. Azonnal tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá