Tejszínes, fokhagymás szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 6 szelet csirkemell vagy pulykamell
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • kb 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, bors
  • 2-3 ek liszt
  • 1 tk pirospaprika

Körethez:

  • 6 nagyobb burgonya
  • 3 ek olvasztott vaj
  • rozmaring
  • zúzott fokhagyma

Elkészítése:

A csirkemellet sózom, borsozom és pirospaprikás lisztbe forgatom. Egy lábasban vajon hirtelen elősütöm a húsokat, legyen egy kis színe. Visszateszem a lábasba mindet, öntök alá kb 1 dl vizet és a fokhagymával elkevert tejszínt. Készre párolom.

A körethez:

A burgonyát megpucolom, feldarabolom, sós vízben éppen csak puhára főzöm. Lecsöpögtetem. Egy hőálló tálba rakom őket és olvasztott vajjal meglocsolom a tetejüket, megszórom rozmaringgal.

Forró sütőben megsütöm pirosra. Ahogy kivettem a sütőből zúzott fokhagymával átforgatom. Azonnal tálalom.