Szezámmagos, ropogós bundában sült csirkemell salátával recept

Hozzávalók:
Hús:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg sós kréker (ropi vagy perec)
- 2 evőkanál szezámmag
- 1 teáskanál kakukkfű vagy majoránna
- só
- bors
- 1 nagy csirkemell filé (szeletelve)
- 4 evőkanál olaj
Saláta
- Salátakeverék (madársaláta, rukkola, jégsaláta stb.)
- 26 dkg feta sajt
- 2 paradicsom
Elkészítése:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk. A krékert késes aprítóval finomabbra vagy rusztikusabb darabokra törjük, attól függően, hogy mennyire szeretnénk ropogós bundát. A morzsát összekeverjük a szezámmaggal és az apróra morzsolt zöldfűszerrel.
A tojásokat egy mélyebb tálban villával felverjük, és kevés sóval, borssal ízesítjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsit előkészítünk, a papírt vékonyan megkenjük olajjal. A csirkeszeleteket először a tojásba mártjuk, majd meghempergetjük a krékeres bundában, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenletesen befedje.
A bundázott szeleteket az előkészített tepsibe fektetjük, és 190 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük, félidőben megforgatva, hogy minden oldaluk egyenletesen megpiruljon.
A salátához a salátaleveleket összetépkedjük, a fetát kockára vágjuk, a paradicsomot szeleteljük, majd az egészet óvatosan összeforgatjuk.
A ropogós csirkeszeleteket a friss salátával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »