Szezámmagos, ropogós bundában sült csirkemell salátával recept
Hozzávalók:
Hús:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg sós kréker (ropi vagy perec)
- 2 evőkanál szezámmag
- 1 teáskanál kakukkfű vagy majoránna
- só
- bors
- 1 nagy csirkemell filé (szeletelve)
- 4 evőkanál olaj
Saláta
- Salátakeverék (madársaláta, rukkola, jégsaláta stb.)
- 26 dkg feta sajt
- 2 paradicsom
Elkészítése:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk. A krékert késes aprítóval finomabbra vagy rusztikusabb darabokra törjük, attól függően, hogy mennyire szeretnénk ropogós bundát. A morzsát összekeverjük a szezámmaggal és az apróra morzsolt zöldfűszerrel.
A tojásokat egy mélyebb tálban villával felverjük, és kevés sóval, borssal ízesítjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsit előkészítünk, a papírt vékonyan megkenjük olajjal. A csirkeszeleteket először a tojásba mártjuk, majd meghempergetjük a krékeres bundában, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenletesen befedje.
A bundázott szeleteket az előkészített tepsibe fektetjük, és 190 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük, félidőben megforgatva, hogy minden oldaluk egyenletesen megpiruljon.
A salátához a salátaleveleket összetépkedjük, a fetát kockára vágjuk, a paradicsomot szeleteljük, majd az egészet óvatosan összeforgatjuk.
A ropogós csirkeszeleteket a friss salátával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









