Szezámmagos, ropogós bundában sült csirkemell salátával recept

Hozzávalók:
Hús:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg sós kréker (ropi vagy perec)
- 2 evőkanál szezámmag
- 1 teáskanál kakukkfű vagy majoránna
- só
- bors
- 1 nagy csirkemell filé (szeletelve)
- 4 evőkanál olaj
Saláta
- Salátakeverék (madársaláta, rukkola, jégsaláta stb.)
- 26 dkg feta sajt
- 2 paradicsom
Elkészítése:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk. A krékert késes aprítóval finomabbra vagy rusztikusabb darabokra törjük, attól függően, hogy mennyire szeretnénk ropogós bundát. A morzsát összekeverjük a szezámmaggal és az apróra morzsolt zöldfűszerrel.
A tojásokat egy mélyebb tálban villával felverjük, és kevés sóval, borssal ízesítjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsit előkészítünk, a papírt vékonyan megkenjük olajjal. A csirkeszeleteket először a tojásba mártjuk, majd meghempergetjük a krékeres bundában, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenletesen befedje.
A bundázott szeleteket az előkészített tepsibe fektetjük, és 190 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük, félidőben megforgatva, hogy minden oldaluk egyenletesen megpiruljon.
A salátához a salátaleveleket összetépkedjük, a fetát kockára vágjuk, a paradicsomot szeleteljük, majd az egészet óvatosan összeforgatjuk.
A ropogós csirkeszeleteket a friss salátával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »