Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámmagos, ropogós bundában sült csirkemell salátával recept

Szezámmagos, ropogós bundában sült csirkemell salátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Hús:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg sós kréker (ropi vagy perec)
    • 2 evőkanál szezámmag
    • 1 teáskanál kakukkfű vagy majoránna
    • bors
    • 1 nagy csirkemell filé (szeletelve)
    • 4 evőkanál olaj

    Saláta

    • Salátakeverék (madársaláta, rukkola, jégsaláta stb.)
    • 26 dkg feta sajt
    • 2 paradicsom

    Elkészítése:

    A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk. A krékert késes aprítóval finomabbra vagy rusztikusabb darabokra törjük, attól függően, hogy mennyire szeretnénk ropogós bundát. A morzsát összekeverjük a szezámmaggal és az apróra morzsolt zöldfűszerrel.

    A tojásokat egy mélyebb tálban villával felverjük, és kevés sóval, borssal ízesítjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsit előkészítünk, a papírt vékonyan megkenjük olajjal. A csirkeszeleteket először a tojásba mártjuk, majd meghempergetjük a krékeres bundában, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenletesen befedje.

    A bundázott szeleteket az előkészített tepsibe fektetjük, és 190 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük, félidőben megforgatva, hogy minden oldaluk egyenletesen megpiruljon.

    A salátához a salátaleveleket összetépkedjük, a fetát kockára vágjuk, a paradicsomot szeleteljük, majd az egészet óvatosan összeforgatjuk.

    A ropogós csirkeszeleteket a friss salátával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek