Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalonnába tekert csirkemell recept

Szalonnába tekert csirkemell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1 db csirkemell
    • annyi szelet bacon amennyire vágjuk a húst
    • 6 db közepes burgonya
    • 5 dkg sajt

    Retek salátához:

    • 1 jégcsap retek
    • 1 cs petrezselyem
    • 1 cs újhagyma
    • 1 db kápia paprika
    • 1 nagy doboz natúr joghurt
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1/4 citrom

    Fűszerek a húshoz:

    • bors
    • fokhagyma só
    • bazsalikom (nekem csak szárított volt)
    • 1 kk pirospaprika

    Elkészítés:
    A fűszereket összekeverem a pirospaprika kivételével, és ezzel fűszerezem a húst. A csirkemellet előkészítem: csíkokra vágom (egyben is lehet hagyni), fűszerezem és betekerem a szalonnával. Tepsibe rakom, a tetejét is megszórom a fűszerkeverékkel és 30-35 perc alatt jó forró sütőben készre sütöm.

    A megtisztított burgonyát egészben sűrűn bevagdosom de ügyelek rá hogy ne vágjam át. Jó ha az aljára vágunk kis talpat hogy ne billegjen. Minden bevágásba teszek sajtot. A maradék fűszerkeverékhez adom a pirospaprikát megszórom vele a burgonyát, kiolajozott tepsiben mehet a hús mellé a sütőbe.

    A retket lereszelem, besózom félre rakom. Közben a hagymát a szárával együtt felkarikázom, a petrezselymet és a paprikát apróra vágom. A joghurtot kikeverem kevés sóval, borssal és belenyomok 1 gerezd fokhagymát és egy fél citrom levét. A retket kinyomkodom, hozzáadom a többi zöldséget és összekeverem. A joghurtot csak a tálalásnál keverem hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá