Szalonnába tekert csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Szalonnába tekert csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 db csirkemell
  • annyi szelet bacon amennyire vágjuk a húst
  • 6 db közepes burgonya
  • 5 dkg sajt

Retek salátához:

  • 1 jégcsap retek
  • 1 cs petrezselyem
  • 1 cs újhagyma
  • 1 db kápia paprika
  • 1 nagy doboz natúr joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/4 citrom

Fűszerek a húshoz:

  • bors
  • fokhagyma só
  • bazsalikom (nekem csak szárított volt)
  • 1 kk pirospaprika

Elkészítés:
A fűszereket összekeverem a pirospaprika kivételével, és ezzel fűszerezem a húst. A csirkemellet előkészítem: csíkokra vágom (egyben is lehet hagyni), fűszerezem és betekerem a szalonnával. Tepsibe rakom, a tetejét is megszórom a fűszerkeverékkel és 30-35 perc alatt jó forró sütőben készre sütöm.

A megtisztított burgonyát egészben sűrűn bevagdosom de ügyelek rá hogy ne vágjam át. Jó ha az aljára vágunk kis talpat hogy ne billegjen. Minden bevágásba teszek sajtot. A maradék fűszerkeverékhez adom a pirospaprikát megszórom vele a burgonyát, kiolajozott tepsiben mehet a hús mellé a sütőbe.

A retket lereszelem, besózom félre rakom. Közben a hagymát a szárával együtt felkarikázom, a petrezselymet és a paprikát apróra vágom. A joghurtot kikeverem kevés sóval, borssal és belenyomok 1 gerezd fokhagymát és egy fél citrom levét. A retket kinyomkodom, hozzáadom a többi zöldséget és összekeverem. A joghurtot csak a tálalásnál keverem hozzá.