Hozzávalók:
Retek salátához:
Fűszerek a húshoz:
Elkészítés:
A fűszereket összekeverem a pirospaprika kivételével, és ezzel fűszerezem a húst. A csirkemellet előkészítem: csíkokra vágom (egyben is lehet hagyni), fűszerezem és betekerem a szalonnával. Tepsibe rakom, a tetejét is megszórom a fűszerkeverékkel és 30-35 perc alatt jó forró sütőben készre sütöm.
A megtisztított burgonyát egészben sűrűn bevagdosom de ügyelek rá hogy ne vágjam át. Jó ha az aljára vágunk kis talpat hogy ne billegjen. Minden bevágásba teszek sajtot. A maradék fűszerkeverékhez adom a pirospaprikát megszórom vele a burgonyát, kiolajozott tepsiben mehet a hús mellé a sütőbe.
A retket lereszelem, besózom félre rakom. Közben a hagymát a szárával együtt felkarikázom, a petrezselymet és a paprikát apróra vágom. A joghurtot kikeverem kevés sóval, borssal és belenyomok 1 gerezd fokhagymát és egy fél citrom levét. A retket kinyomkodom, hozzáadom a többi zöldséget és összekeverem. A joghurtot csak a tálalásnál keverem hozzá.