Sajtos csirkemell csónak recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 db nagyobb, fél csirkemell
- 18-20 szelet bacon
- só, bors
- fél kápia paprika
- 2 szál újhagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg főtt, füstölt sonka
Elkészítése:
A paprikát és a sonkát felkockázzuk. A hagymát felkarikázzuk, a fokhagymát nagyon apróra vágjuk vagy zúzzuk.
Egy edénybe tesszük a sonkát, paprikát, hagymákat és a sajtot, majd alaposan összekeverjük.
A csirkemellet hosszában kicsit bevágjuk úgy, hogy alul ne vágjuk át, majd a vágás mellett jobb és bal oldalon is elmélyítjük a bemetszést, így egy nagyobb nyílást vágunk a húsba.
A hús minkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd a töltelékből teszünk bele és 2-3 szelet baconnel körbetekerjük.
A húsokat egy tepsibe sorakoztatjuk, majd alufóliával lefedjük és 180 fokos sütőben sütjük kb 40 percig, majd még 10-15 percig pirítjuk alufólia nélkül.
Tálalhatjuk sült burgonyával vagy sült karfiolrizzsel is.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »