Sajtos csirkemell csónak recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 6 db nagyobb, fél csirkemell
- 18-20 szelet bacon
- só, bors
- fél kápia paprika
- 2 szál újhagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg főtt, füstölt sonka
Elkészítése:
A paprikát és a sonkát felkockázzuk. A hagymát felkarikázzuk, a fokhagymát nagyon apróra vágjuk vagy zúzzuk.
Egy edénybe tesszük a sonkát, paprikát, hagymákat és a sajtot, majd alaposan összekeverjük.
A csirkemellet hosszában kicsit bevágjuk úgy, hogy alul ne vágjuk át, majd a vágás mellett jobb és bal oldalon is elmélyítjük a bemetszést, így egy nagyobb nyílást vágunk a húsba.
A hús minkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd a töltelékből teszünk bele és 2-3 szelet baconnel körbetekerjük.
A húsokat egy tepsibe sorakoztatjuk, majd alufóliával lefedjük és 180 fokos sütőben sütjük kb 40 percig, majd még 10-15 percig pirítjuk alufólia nélkül.
Tálalhatjuk sült burgonyával vagy sült karfiolrizzsel is.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.