Sajtos csirkemell csónak

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 db nagyobb, fél csirkemell
  • 18-20 szelet bacon
  • só, bors
  • fél kápia paprika
  • 2 szál újhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg főtt, füstölt sonka

Elkészítése:

A paprikát és a sonkát felkockázzuk. A hagymát felkarikázzuk, a fokhagymát nagyon apróra vágjuk vagy zúzzuk.

Egy edénybe tesszük a sonkát, paprikát, hagymákat és a sajtot, majd alaposan összekeverjük.

A csirkemellet hosszában kicsit bevágjuk úgy, hogy alul ne vágjuk át, majd a vágás mellett jobb és bal oldalon is elmélyítjük a bemetszést, így egy nagyobb nyílást vágunk a húsba.

A hús minkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd a töltelékből teszünk bele és 2-3 szelet baconnel körbetekerjük.

A húsokat egy tepsibe sorakoztatjuk, majd alufóliával lefedjük és 180 fokos sütőben sütjük kb 40 percig, majd még 10-15 percig pirítjuk alufólia nélkül.

Tálalhatjuk sült burgonyával vagy sült karfiolrizzsel is.