Pikáns-almás csirkemell recept

Hozzávalók:
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 ek olívaolaj
- 4 tk magos dijoni mustár
- 4 tk pikáns dijoni mustár
- 2 alma
- 80 dkg csirkemell filé
- 15 dkg lm reszelt sajt
- 1 tk kakukkfű
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A mustárokat elkeverem a reszelt fokhagymával, az olívaolajjal, a sóval, borssal, kakukkfűvel majd félre teszem.
A csirkemellet alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, majd kb. fél centi vastag szeletekre vágom.
A felszeletelt csirkemellet alaposan összeforgatom az előzőleg kikevert mustáros szósszalm és egy vajjal kikent tűzálló tálba sorakoztatom.
A csirkemell szeletkék tetejét beterítem a szeletekre vágott almával, megszórom a reszelt sajttal, majd alufóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 35 perec alatt megsütöm (a sütési idő sütőnként változhat). Ha a hús átsült, leveszem az alufóliát és további 10 percre vissza dugom a sütőbe, hogy a teteje aranybarnára piruljon.
Párolt rizzsel kínálom.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »