Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos csirkemell recept

Narancsos csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Pác:

    • 5 ek szójaszósz
    • 4 ek olívaolaj
    • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
    • só, bors

    Szósz:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1 ek reszelt gyömbér
    • 1 tk csiliszósz vagy darált chili
    • 2 narancs lereszelt héja és leve
    • 1,5 dl sűrített paradicsom
    • kb 2 dl víz
    • só, bors

    Valamint:

    • 50 dkg csirkemellfilé
    • étkezési keményítő

    Elkészítése:

    A húst apróra vágjuk. A pác hozzávalóit összekeverjük, majd beleforgatjuk a húst, lefedjük és néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    Másnap a húst keményítőbe forgatjuk és forró olajban kisütjük.

    Közben a szószhoz a meghámozott és apróra vágott hagymát felforrósított olajon elkezdjük dinsztelni. Közben hozzáadjuk a gokhagymát és a gyömbért is és átpirítjuk.

    Hozzáadjuk a vizet, paradicsomlevet, narancsok héját és levét, majd ízesítjük a chilivel és a sóval. Az egészet jól összeforraljuk.

    A kisütött húst a szószba forgatjuk és összeforraljuk.

    Mi barackos rizzsel tálaltuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá