Narancsos csirkemell recept
Hozzávalók:
Pác:
- 5 ek szójaszósz
- 4 ek olívaolaj
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
Szósz:
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 ek reszelt gyömbér
- 1 tk csiliszósz vagy darált chili
- 2 narancs lereszelt héja és leve
- 1,5 dl sűrített paradicsom
- kb 2 dl víz
- só, bors
Valamint:
- 50 dkg csirkemellfilé
- étkezési keményítő
Elkészítése:
A húst apróra vágjuk. A pác hozzávalóit összekeverjük, majd beleforgatjuk a húst, lefedjük és néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a húst keményítőbe forgatjuk és forró olajban kisütjük.
Közben a szószhoz a meghámozott és apróra vágott hagymát felforrósított olajon elkezdjük dinsztelni. Közben hozzáadjuk a gokhagymát és a gyömbért is és átpirítjuk.
Hozzáadjuk a vizet, paradicsomlevet, narancsok héját és levét, majd ízesítjük a chilivel és a sóval. Az egészet jól összeforraljuk.
A kisütött húst a szószba forgatjuk és összeforraljuk.
Mi barackos rizzsel tálaltuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









