Narancsos csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Pác:

  • 5 ek szójaszósz
  • 4 ek olívaolaj
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, bors

Szósz:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek reszelt gyömbér
  • 1 tk csiliszósz vagy darált chili
  • 2 narancs lereszelt héja és leve
  • 1,5 dl sűrített paradicsom
  • kb 2 dl víz
  • só, bors

Valamint:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • étkezési keményítő

Elkészítése:

A húst apróra vágjuk. A pác hozzávalóit összekeverjük, majd beleforgatjuk a húst, lefedjük és néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap a húst keményítőbe forgatjuk és forró olajban kisütjük.

Közben a szószhoz a meghámozott és apróra vágott hagymát felforrósított olajon elkezdjük dinsztelni. Közben hozzáadjuk a gokhagymát és a gyömbért is és átpirítjuk.

Hozzáadjuk a vizet, paradicsomlevet, narancsok héját és levét, majd ízesítjük a chilivel és a sóval. Az egészet jól összeforraljuk.

A kisütött húst a szószba forgatjuk és összeforraljuk.

Mi barackos rizzsel tálaltuk.