Lombardiai csirkemell recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- só
- bors
- kb. 10 dkg finomliszt
- 1,5 teáskanál fokhagymapor
- olaj (a sütéshez)
- 4 evőkanál vaj
- 60 dkg gomba
- 3 dl csirke alaplé
- 1,5 dl Marsala bor
- 20 dkg mozzarella
- 10 dkg parmezán
Elkészítés:
A csirkemellfilét hosszában szeleteljük fel, majd fűszerezzük sóval és borssal. A lisztet keverjük össze a fokhagyma-granulátummal egy mély tányérban, és forgassuk bele a csirkeszeleteket. Egy nagy serpenyőben hevítsünk kevés olajat, majd a csirkét mindkét oldalán süssük 4-5 percig, amíg aranybarnára nem pirul. Szedjük ki, és tegyük félre.
A serpenyőben olvasszunk fel vajat, és adjuk hozzá a gombát, amit előzőleg megtisztítottunk és szeleteltünk. Pirítsuk a gombát 8-10 percig, amíg megpuhul és enyhén megpirul. Ekkor öntsük hozzá az alaplevet és a Marsala bort, majd keverjük össze, és forraljuk fel.
A csirkeszeleteket helyezzük vissza a serpenyőbe a gombás keverékbe, és fedő alatt főzzük 10 percig, hogy a hús átpuhuljon és átvegye a mártás ízét. A főzési idő után szórjuk meg a tetejét reszelt mozzarellával és parmezánnal
Helyezzük a serpenyőt előmelegített, 180 fokos sütőbe, és süssük 5-8 percig, amíg a sajt ráolvad és szépen megpirul a tetején. Amikor kész, finomra vágott zöldhagymával vagy metélőhagymával megszórva tálaljuk.
Tipp:
Ha nincs alaplevünk, használjunk leveskockát!
Marsala bort száraz fehérborral vagy sherryvel is helyettesítheted.
A gomba fajták közül a csiperke mellett használhatsz shiitake-t vagy portobellót is a gazdagabb ízért.
Sztori
A Chicken Lombardy egy klasszikus étel, amely az olasz konyha elemeit ötvözi az amerikai ízekkel. A Marsala bor fontos része a receptnek, mivel különleges, édes-fűszeres ízt ad a mártásnak, amely jól kiegészíti a vajban pirított gombát és a sajtokat. Az étel eredete nem teljesen ismert, de valószínűleg az Egyesült Államokban vált igazán népszerűvé az olasz-amerikai közösségek körében. Az étel gyakran tálalható tésztával, rizzsel vagy akár krumplipürével, hogy felszívja a gazdag, ízletes mártást.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »