Lombardiai csirkemell recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- só
- bors
- kb. 10 dkg finomliszt
- 1,5 teáskanál fokhagymapor
- olaj (a sütéshez)
- 4 evőkanál vaj
- 60 dkg gomba
- 3 dl csirke alaplé
- 1,5 dl Marsala bor
- 20 dkg mozzarella
- 10 dkg parmezán
Elkészítés:
A csirkemellfilét hosszában szeleteljük fel, majd fűszerezzük sóval és borssal. A lisztet keverjük össze a fokhagyma-granulátummal egy mély tányérban, és forgassuk bele a csirkeszeleteket. Egy nagy serpenyőben hevítsünk kevés olajat, majd a csirkét mindkét oldalán süssük 4-5 percig, amíg aranybarnára nem pirul. Szedjük ki, és tegyük félre.
A serpenyőben olvasszunk fel vajat, és adjuk hozzá a gombát, amit előzőleg megtisztítottunk és szeleteltünk. Pirítsuk a gombát 8-10 percig, amíg megpuhul és enyhén megpirul. Ekkor öntsük hozzá az alaplevet és a Marsala bort, majd keverjük össze, és forraljuk fel.
A csirkeszeleteket helyezzük vissza a serpenyőbe a gombás keverékbe, és fedő alatt főzzük 10 percig, hogy a hús átpuhuljon és átvegye a mártás ízét. A főzési idő után szórjuk meg a tetejét reszelt mozzarellával és parmezánnal
Helyezzük a serpenyőt előmelegített, 180 fokos sütőbe, és süssük 5-8 percig, amíg a sajt ráolvad és szépen megpirul a tetején. Amikor kész, finomra vágott zöldhagymával vagy metélőhagymával megszórva tálaljuk.
Tipp:
Ha nincs alaplevünk, használjunk leveskockát!
Marsala bort száraz fehérborral vagy sherryvel is helyettesítheted.
A gomba fajták közül a csiperke mellett használhatsz shiitake-t vagy portobellót is a gazdagabb ízért.
Sztori
A Chicken Lombardy egy klasszikus étel, amely az olasz konyha elemeit ötvözi az amerikai ízekkel. A Marsala bor fontos része a receptnek, mivel különleges, édes-fűszeres ízt ad a mártásnak, amely jól kiegészíti a vajban pirított gombát és a sajtokat. Az étel eredete nem teljesen ismert, de valószínűleg az Egyesült Államokban vált igazán népszerűvé az olasz-amerikai közösségek körében. Az étel gyakran tálalható tésztával, rizzsel vagy akár krumplipürével, hogy felszívja a gazdag, ízletes mártást.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »