Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lombardiai csirkemell recept

Lombardiai csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemellfilé
    • bors
    • kb. 10 dkg finomliszt
    • 1,5 teáskanál fokhagymapor
    • olaj (a sütéshez)
    • 4 evőkanál vaj
    • 60 dkg gomba
    • 3 dl csirke alaplé
    • 1,5 dl Marsala bor
    • 20 dkg mozzarella
    • 10 dkg parmezán

    Elkészítés:

    A csirkemellfilét hosszában szeleteljük fel, majd fűszerezzük sóval és borssal. A lisztet keverjük össze a fokhagyma-granulátummal egy mély tányérban, és forgassuk bele a csirkeszeleteket. Egy nagy serpenyőben hevítsünk kevés olajat, majd a csirkét mindkét oldalán süssük 4-5 percig, amíg aranybarnára nem pirul. Szedjük ki, és tegyük félre.

    A serpenyőben olvasszunk fel vajat, és adjuk hozzá a gombát, amit előzőleg megtisztítottunk és szeleteltünk. Pirítsuk a gombát 8-10 percig, amíg megpuhul és enyhén megpirul. Ekkor öntsük hozzá az alaplevet és a Marsala bort, majd keverjük össze, és forraljuk fel.

    A csirkeszeleteket helyezzük vissza a serpenyőbe a gombás keverékbe, és fedő alatt főzzük 10 percig, hogy a hús átpuhuljon és átvegye a mártás ízét. A főzési idő után szórjuk meg a tetejét reszelt mozzarellával és parmezánnal

    Helyezzük a serpenyőt előmelegített, 180 fokos sütőbe, és süssük 5-8 percig, amíg a sajt ráolvad és szépen megpirul a tetején. Amikor kész, finomra vágott zöldhagymával vagy metélőhagymával megszórva tálaljuk.

    Tipp:

    Ha nincs alaplevünk, használjunk leveskockát!

    Marsala bort száraz fehérborral vagy sherryvel is helyettesítheted.

    A gomba fajták közül a csiperke mellett használhatsz shiitake-t vagy portobellót is a gazdagabb ízért.

    Sztori

    A Chicken Lombardy egy klasszikus étel, amely az olasz konyha elemeit ötvözi az amerikai ízekkel. A Marsala bor fontos része a receptnek, mivel különleges, édes-fűszeres ízt ad a mártásnak, amely jól kiegészíti a vajban pirított gombát és a sajtokat. Az étel eredete nem teljesen ismert, de valószínűleg az Egyesült Államokban vált igazán népszerűvé az olasz-amerikai közösségek körében. Az étel gyakran tálalható tésztával, rizzsel vagy akár krumplipürével, hogy felszívja a gazdag, ízletes mártást.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá