Hozzávalók:
Elkészítés:
A csirkemellfilét hosszában szeleteljük fel, majd fűszerezzük sóval és borssal. A lisztet keverjük össze a fokhagyma-granulátummal egy mély tányérban, és forgassuk bele a csirkeszeleteket. Egy nagy serpenyőben hevítsünk kevés olajat, majd a csirkét mindkét oldalán süssük 4-5 percig, amíg aranybarnára nem pirul. Szedjük ki, és tegyük félre.
A serpenyőben olvasszunk fel vajat, és adjuk hozzá a gombát, amit előzőleg megtisztítottunk és szeleteltünk. Pirítsuk a gombát 8-10 percig, amíg megpuhul és enyhén megpirul. Ekkor öntsük hozzá az alaplevet és a Marsala bort, majd keverjük össze, és forraljuk fel.
A csirkeszeleteket helyezzük vissza a serpenyőbe a gombás keverékbe, és fedő alatt főzzük 10 percig, hogy a hús átpuhuljon és átvegye a mártás ízét. A főzési idő után szórjuk meg a tetejét reszelt mozzarellával és parmezánnal
Helyezzük a serpenyőt előmelegített, 180 fokos sütőbe, és süssük 5-8 percig, amíg a sajt ráolvad és szépen megpirul a tetején. Amikor kész, finomra vágott zöldhagymával vagy metélőhagymával megszórva tálaljuk.
Ha nincs alaplevünk, használjunk leveskockát!
Marsala bort száraz fehérborral vagy sherryvel is helyettesítheted.
A gomba fajták közül a csiperke mellett használhatsz shiitake-t vagy portobellót is a gazdagabb ízért.
A Chicken Lombardy egy klasszikus étel, amely az olasz konyha elemeit ötvözi az amerikai ízekkel. A Marsala bor fontos része a receptnek, mivel különleges, édes-fűszeres ízt ad a mártásnak, amely jól kiegészíti a vajban pirított gombát és a sajtokat. Az étel eredete nem teljesen ismert, de valószínűleg az Egyesült Államokban vált igazán népszerűvé az olasz-amerikai közösségek körében. Az étel gyakran tálalható tésztával, rizzsel vagy akár krumplipürével, hogy felszívja a gazdag, ízletes mártást.