Lecsós csirke diétásan recept
Hozzávalók egy személyre:
- 160 g csirkemell (csíkokra vágva)
- 33 g kápia paprika (felcsíkozva)
- 44 g vöröshagyma (finomra vágva)
- 58 g szilvaparadicsom (félbevágva)
- 15 g kókuszolaj (kb. kétharmada a hús alá, egyharmada a rizshez)
- 150 g főtt jázmin rizs (kb. 60 g száraz rizsből főzve)
- só
Elkészítés:
A kókuszolaj kétharmadát egy serpenyőben felmelegítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Amikor a hagyma üvegesre párolódik, beletesszük a felcsíkozott kápia paprikát és a csirkemellet is. Kevergetve pirítjuk, közben sózzuk ízlés szerint.
Amikor a hús kifehéredett és a paprika is megfonnyadt, hozzáadjuk a félbevágott paradicsomokat, és kevés vizet öntünk alá. Lefedjük, és közepes lángon puhára pároljuk. A végén a felesleges folyadékot ízlés szerint elforralhatjuk – ha szaftosabban szeretnénk, korábban is lehúzhatjuk a tűzről.
Közben elkészítjük a jázmin rizst. A maradék kókuszolajon egy lábasban átpirítjuk a száraz rizst, majd felöntjük kb. 1/2–3/4 bögre vízzel. Sózzuk, lefedjük, és alacsony lángon puhára főzzük. Közben időnként átkeverjük.
Ha a rizs is elkészült, tálalhatjuk is a lecsós csirkével együtt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »










