Lecsós csirke diétásan recept

Hozzávalók egy személyre:
- 160 g csirkemell (csíkokra vágva)
- 33 g kápia paprika (felcsíkozva)
- 44 g vöröshagyma (finomra vágva)
- 58 g szilvaparadicsom (félbevágva)
- 15 g kókuszolaj (kb. kétharmada a hús alá, egyharmada a rizshez)
- 150 g főtt jázmin rizs (kb. 60 g száraz rizsből főzve)
- só
Elkészítés:
A kókuszolaj kétharmadát egy serpenyőben felmelegítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Amikor a hagyma üvegesre párolódik, beletesszük a felcsíkozott kápia paprikát és a csirkemellet is. Kevergetve pirítjuk, közben sózzuk ízlés szerint.
Amikor a hús kifehéredett és a paprika is megfonnyadt, hozzáadjuk a félbevágott paradicsomokat, és kevés vizet öntünk alá. Lefedjük, és közepes lángon puhára pároljuk. A végén a felesleges folyadékot ízlés szerint elforralhatjuk – ha szaftosabban szeretnénk, korábban is lehúzhatjuk a tűzről.
Közben elkészítjük a jázmin rizst. A maradék kókuszolajon egy lábasban átpirítjuk a száraz rizst, majd felöntjük kb. 1/2–3/4 bögre vízzel. Sózzuk, lefedjük, és alacsony lángon puhára főzzük. Közben időnként átkeverjük.
Ha a rizs is elkészült, tálalhatjuk is a lecsós csirkével együtt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »