Hozzávalók egy személyre:
Elkészítés:
A kókuszolaj kétharmadát egy serpenyőben felmelegítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Amikor a hagyma üvegesre párolódik, beletesszük a felcsíkozott kápia paprikát és a csirkemellet is. Kevergetve pirítjuk, közben sózzuk ízlés szerint.
Amikor a hús kifehéredett és a paprika is megfonnyadt, hozzáadjuk a félbevágott paradicsomokat, és kevés vizet öntünk alá. Lefedjük, és közepes lángon puhára pároljuk. A végén a felesleges folyadékot ízlés szerint elforralhatjuk – ha szaftosabban szeretnénk, korábban is lehúzhatjuk a tűzről.
Közben elkészítjük a jázmin rizst. A maradék kókuszolajon egy lábasban átpirítjuk a száraz rizst, majd felöntjük kb. 1/2–3/4 bögre vízzel. Sózzuk, lefedjük, és alacsony lángon puhára főzzük. Közben időnként átkeverjük.
Ha a rizs is elkészült, tálalhatjuk is a lecsós csirkével együtt.