Lecsós csirke diétásan

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy személyre:

  • 160 g csirkemell (csíkokra vágva)
  • 33 g kápia paprika (felcsíkozva)
  • 44 g vöröshagyma (finomra vágva)
  • 58 g szilvaparadicsom (félbevágva)
  • 15 g kókuszolaj (kb. kétharmada a hús alá, egyharmada a rizshez)
  • 150 g főtt jázmin rizs (kb. 60 g száraz rizsből főzve)

Elkészítés:

A kókuszolaj kétharmadát egy serpenyőben felmelegítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Amikor a hagyma üvegesre párolódik, beletesszük a felcsíkozott kápia paprikát és a csirkemellet is. Kevergetve pirítjuk, közben sózzuk ízlés szerint.

Amikor a hús kifehéredett és a paprika is megfonnyadt, hozzáadjuk a félbevágott paradicsomokat, és kevés vizet öntünk alá. Lefedjük, és közepes lángon puhára pároljuk. A végén a felesleges folyadékot ízlés szerint elforralhatjuk – ha szaftosabban szeretnénk, korábban is lehúzhatjuk a tűzről.

Közben elkészítjük a jázmin rizst. A maradék kókuszolajon egy lábasban átpirítjuk a száraz rizst, majd felöntjük kb. 1/2–3/4 bögre vízzel. Sózzuk, lefedjük, és alacsony lángon puhára főzzük. Közben időnként átkeverjük.

Ha a rizs is elkészült, tálalhatjuk is a lecsós csirkével együtt.