Kurkumás csirkeérmék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kisebb méretű csirkemell filé
- 2 csipetnyi kurkuma
- ízlés szerint só, frissen őrölt bors
- 2 ág kakukkfű
- 2 evőkanál olívaolaj
- diónyi vaj
- fél dl fehérbor
Elkészítése:
A filét megmossuk, a vizet leitatjuk a húsról, félbe vágjuk, majd keresztben 3-4 cm széles szeleteket vágunk belőle.
Fűszerezzük sóval, borssal, meghintjük kurkumával és rálocsolunk egy evőkanál olívaolajat. Jól beleforgatjuk és 20-30 percig pihentetjük.
A serpenyőbe öntjük a maradék olajat, beleteszünk két friss kakukkfűágat, amikor forró a serpenyő beletesszük a húst. Mindkét oldalát elősütjük (oldalanként 2-3 perc), majd rátesszük a vajat, beleöntjük a bort és fedő alatt pároljuk kb 5-6 percig.
Forrón tálaljuk.
Én most padlizsánraguval kínáltam. Recept: https://receptneked.hu/edes-sutemenyek/padlizsan-ragu/
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »