Krémes, parmezános carbonara csirke recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók
- 1 nagyobb csirkemell
- 250g bacon
- 150g parmezán
- 1 közepes fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 4 ek liszt
- 0,5 dl olíva olaj
- só és bors
Elkészítése:
A csirkemellet középen kettévágjuk, majd 2-2 szeletet vágunk belőle.
A lisztet összekeverjük a parmezán felével, majd többször megforgatjuk benne a húst.
Forró olajban mindkét oldalát átsütjük.
Kivesszük a serpenyőből, majd a visszamaradt olajon megpirítjuk a bacont. Ha a bacon már ropogós, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, majd üvegesre pirítjuk.
Ekkor hozzáadjuk a főzőtejszínt, illetve visszatesszük a húsokat és összefőzzük.
Ízesítjük, sóval, borssal, esetleg szerecsendióval. (A sóval vigyázzunk, mert a bacon is sós)
Megszórjuk reszelt parmezánnal, majd tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










