Krémes kukoricás csirke recept
Hozzávalók:
- 2 evőkanál étolaj
- 1 nagy fej lilahagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fehérbors
- 2 csapott mokkáskanál őrölt köménymag
- 400 g csirkemellfilé
- 2 teáskanál mustár
- 300 g morzsolt kukorica
- 100 ml víz
- 200 g ömlesztett sajt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 500 g tejföl
- 1 teáskanál ételízesítő (opcionális)
Elkészítése:
A lilahagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, és az olajon elkezdjük pirítani.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt köménnyel.
Hozzáadjuk a kockázott csirkemellet és a mustárt, majd tovább pirítjuk, amíg a hús kifehéredik.
Beletesszük a kukoricát, felöntjük kevés vízzel, lefedjük, és puhára pároljuk. Közben időnként megkeverjük, és ha szükséges, pótoljuk a vizet.
Amikor a csirke megpuhult, hozzáadjuk az ömlesztett sajtot, az apróra vágott petrezselymet és a tejfölt. Összeforraljuk, amíg a szósz szép krémes nem lesz.
Ha túl sűrű, egy kevés vízzel vagy tejjel hígíthatjuk.
Ízlés szerint tehetünk hozzá még egy kevés ételízesítőt is.
Tálalás
Forrón tálaljuk, friss petrezselyemmel meghintve.
Tipp
Ha szeretjük a pikánsabb ízeket, egy kevés mustár vagy pár csepp citromlé jót tesz neki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










