Krémes kukoricás csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Krémes kukoricás csirke

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • őrölt fehérbors
  • 2 csapott mokkáskanál őrölt köménymag
  • 400 g csirkemellfilé
  • 2 teáskanál mustár
  • 300 g morzsolt kukorica
  • 100 ml víz
  • 200 g ömlesztett sajt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 500 g tejföl
  • 1 teáskanál ételízesítő (opcionális)

Elkészítése:

A lilahagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, és az olajon elkezdjük pirítani.

Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt köménnyel.

Hozzáadjuk a kockázott csirkemellet és a mustárt, majd tovább pirítjuk, amíg a hús kifehéredik.

Beletesszük a kukoricát, felöntjük kevés vízzel, lefedjük, és puhára pároljuk. Közben időnként megkeverjük, és ha szükséges, pótoljuk a vizet.

Amikor a csirke megpuhult, hozzáadjuk az ömlesztett sajtot, az apróra vágott petrezselymet és a tejfölt. Összeforraljuk, amíg a szósz szép krémes nem lesz.

Ha túl sűrű, egy kevés vízzel vagy tejjel hígíthatjuk.

Ízlés szerint tehetünk hozzá még egy kevés ételízesítőt is.

Tálalás

Forrón tálaljuk, friss petrezselyemmel meghintve.

Tipp

Ha szeretjük a pikánsabb ízeket, egy kevés mustár vagy pár csepp citromlé jót tesz neki.