Kínai illatos csirke recept

Hozzávalók:
- 450 g csirkemell
- 1/2 tk só
- 1/2 tk bors
- 2 ek víz
- 1 ek száraz fehérbor
Bundához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 tk só
- 150 ml víz
- 2 tk sütőpor
- 6 enyhén púpozott ek étkezési keményítő
- 5 púpozott ek liszt
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A csirkemellet vágjuk fel 2*2 cm-es kockákra (én 1 cm-es csíkokra vágtam). A húst keverjük össze a sóval, borssal, vízzel és borral. Hagyjuk állni legalább egy órát, de még jobb, ha egész éjjel.
A bunda hozzávalóit az olaj kivételével keverjük el alaposan. Ha csomómentesen sikerült elkevernünk, csak akkor keverjük hozzá az olajat.
Vegyük elő a bepácolt húst, ha van leve azt öntsük le róla. Keverjük össze a húst a bekevert bundával.
Melegítsünk olajat (ne legyen túl meleg). Villával pakoljuk az olajba a húst és süssük halványra, majd tegyük félre hűlni. Míg a többi megsül az eleje már elég hideg lesz.
5. Ha halványra sütöttük az összes húst, vegyük fel a gázt maximumra (legyen nagyon forró az olaj). Ekkor újra át kell sütni a húst aranybarnára.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »