Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kínai illatos csirke recept

Kínai illatos csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 450 g csirkemell
    • 1/2 tk só
    • 1/2 tk bors
    • 2 ek víz
    • 1 ek száraz fehérbor

    Bundához:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 tk só
    • 150 ml víz
    • 2 tk sütőpor
    • 6 enyhén púpozott ek étkezési keményítő
    • 5 púpozott ek liszt
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    A csirkemellet vágjuk fel 2*2 cm-es kockákra (én 1 cm-es csíkokra vágtam). A húst keverjük össze a sóval, borssal, vízzel és borral. Hagyjuk állni legalább egy órát, de még jobb, ha egész éjjel.

    A bunda hozzávalóit az olaj kivételével keverjük el alaposan. Ha csomómentesen sikerült elkevernünk, csak akkor keverjük hozzá az olajat.

    Vegyük elő a bepácolt húst, ha van leve azt öntsük le róla. Keverjük össze a húst a bekevert bundával.

    Melegítsünk olajat (ne legyen túl meleg). Villával pakoljuk az olajba a húst és süssük halványra, majd tegyük félre hűlni. Míg a többi megsül az eleje már elég hideg lesz.

    5. Ha halványra sütöttük az összes húst, vegyük fel a gázt maximumra (legyen nagyon forró az olaj). Ekkor újra át kell sütni a húst aranybarnára.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá