Kínai illatos csirke recept
Hozzávalók:
- 450 g csirkemell
- 1/2 tk só
- 1/2 tk bors
- 2 ek víz
- 1 ek száraz fehérbor
Bundához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1/2 tk só
- 150 ml víz
- 2 tk sütőpor
- 6 enyhén púpozott ek étkezési keményítő
- 5 púpozott ek liszt
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A csirkemellet vágjuk fel 2*2 cm-es kockákra (én 1 cm-es csíkokra vágtam). A húst keverjük össze a sóval, borssal, vízzel és borral. Hagyjuk állni legalább egy órát, de még jobb, ha egész éjjel.
A bunda hozzávalóit az olaj kivételével keverjük el alaposan. Ha csomómentesen sikerült elkevernünk, csak akkor keverjük hozzá az olajat.
Vegyük elő a bepácolt húst, ha van leve azt öntsük le róla. Keverjük össze a húst a bekevert bundával.
Melegítsünk olajat (ne legyen túl meleg). Villával pakoljuk az olajba a húst és süssük halványra, majd tegyük félre hűlni. Míg a többi megsül az eleje már elég hideg lesz.
5. Ha halványra sütöttük az összes húst, vegyük fel a gázt maximumra (legyen nagyon forró az olaj). Ekkor újra át kell sütni a húst aranybarnára.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









