Kínai illatos csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 450 g csirkemell
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk bors
  • 2 ek víz
  • 1 ek száraz fehérbor

Bundához:

  • 1 tojás
  • 1/2 tk só
  • 150 ml víz
  • 2 tk sütőpor
  • 6 enyhén púpozott ek étkezési keményítő
  • 5 púpozott ek liszt
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

A csirkemellet vágjuk fel 2*2 cm-es kockákra (én 1 cm-es csíkokra vágtam). A húst keverjük össze a sóval, borssal, vízzel és borral. Hagyjuk állni legalább egy órát, de még jobb, ha egész éjjel.

A bunda hozzávalóit az olaj kivételével keverjük el alaposan. Ha csomómentesen sikerült elkevernünk, csak akkor keverjük hozzá az olajat.

Vegyük elő a bepácolt húst, ha van leve azt öntsük le róla. Keverjük össze a húst a bekevert bundával.

Melegítsünk olajat (ne legyen túl meleg). Villával pakoljuk az olajba a húst és süssük halványra, majd tegyük félre hűlni. Míg a többi megsül az eleje már elég hideg lesz.

5. Ha halványra sütöttük az összes húst, vegyük fel a gázt maximumra (legyen nagyon forró az olaj). Ekkor újra át kell sütni a húst aranybarnára.

Jó étvágyat!