Hamis brassói recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell (felkockázva vagy csíkokra vágva)
- 1–1,5 kg burgonya
- 3 gerezd fokhagyma (áttörve vagy lereszelve)
- só
- bors
- szárított majoránna
- pirospaprika (elhagyható, csak ha szeretnénk)
- zsír (vagy olaj )
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd nagyobb kockákra vágjuk – azért legyenek kicsit nagyobbak, mert főzés helyett bő olajban fogjuk sütni, így nem fognak túlságosan kiszáradni vagy szétesni.
A csirkemellet előkészítjük, majd egy nagyobb serpenyőben zsiradékon (zsír vagy olaj) addig pirítjuk, míg minden oldalon kifehéredik. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, bőven megszórjuk majoránnával. Ha szeretjük, egy kevés pirospaprikát is adhatunk hozzá, de ez elhagyható.
Lefedve puhára pároljuk – a csirke saját levet ereszt, ebben puhul meg. Amikor a folyadék elpárolog, levesszük a fedőt, és kicsit lesütjük a húst, hogy enyhén megpiruljon. Vigyázzunk, ne süssük túl, különben kiszárad!
Közben egy másik edényben bő olajat hevítünk, és kisütjük benne a felkockázott krumplit. Aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges zsiradékot. Ezután sóval megszórjuk, és alaposan átforgatjuk.
Végül a kész csirkemellet és a sült krumplit összekeverjük egy nagyobb tálban vagy serpenyőben, és már tálalhatjuk is.
Tipp:
A sült krumpli lehet bő olajban sült változat, de akár sütőben, kevés olajjal sütve is elkészíthető, ha egészségesebb változatra vágyunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »









