Hamis brassói

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell (felkockázva vagy csíkokra vágva)
  • 1–1,5 kg burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma (áttörve vagy lereszelve)
  • bors
  • szárított majoránna
  • pirospaprika (elhagyható, csak ha szeretnénk)
  • zsír (vagy olaj )

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd nagyobb kockákra vágjuk – azért legyenek kicsit nagyobbak, mert főzés helyett bő olajban fogjuk sütni, így nem fognak túlságosan kiszáradni vagy szétesni.

A csirkemellet előkészítjük, majd egy nagyobb serpenyőben zsiradékon (zsír vagy olaj) addig pirítjuk, míg minden oldalon kifehéredik. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, bőven megszórjuk majoránnával. Ha szeretjük, egy kevés pirospaprikát is adhatunk hozzá, de ez elhagyható.

Lefedve puhára pároljuk – a csirke saját levet ereszt, ebben puhul meg. Amikor a folyadék elpárolog, levesszük a fedőt, és kicsit lesütjük a húst, hogy enyhén megpiruljon. Vigyázzunk, ne süssük túl, különben kiszárad!

Közben egy másik edényben bő olajat hevítünk, és kisütjük benne a felkockázott krumplit. Aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges zsiradékot. Ezután sóval megszórjuk, és alaposan átforgatjuk.

Végül a kész csirkemellet és a sült krumplit összekeverjük egy nagyobb tálban vagy serpenyőben, és már tálalhatjuk is.

Tipp:

A sült krumpli lehet bő olajban sült változat, de akár sütőben, kevés olajjal sütve is elkészíthető, ha egészségesebb változatra vágyunk.