Hozzávalók:
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd nagyobb kockákra vágjuk – azért legyenek kicsit nagyobbak, mert főzés helyett bő olajban fogjuk sütni, így nem fognak túlságosan kiszáradni vagy szétesni.
A csirkemellet előkészítjük, majd egy nagyobb serpenyőben zsiradékon (zsír vagy olaj) addig pirítjuk, míg minden oldalon kifehéredik. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, bőven megszórjuk majoránnával. Ha szeretjük, egy kevés pirospaprikát is adhatunk hozzá, de ez elhagyható.
Lefedve puhára pároljuk – a csirke saját levet ereszt, ebben puhul meg. Amikor a folyadék elpárolog, levesszük a fedőt, és kicsit lesütjük a húst, hogy enyhén megpiruljon. Vigyázzunk, ne süssük túl, különben kiszárad!
Közben egy másik edényben bő olajat hevítünk, és kisütjük benne a felkockázott krumplit. Aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges zsiradékot. Ezután sóval megszórjuk, és alaposan átforgatjuk.
Végül a kész csirkemellet és a sült krumplit összekeverjük egy nagyobb tálban vagy serpenyőben, és már tálalhatjuk is.
A sült krumpli lehet bő olajban sült változat, de akár sütőben, kevés olajjal sütve is elkészíthető, ha egészségesebb változatra vágyunk.