Hagymás csirke pirított rizstésztával recept

Hozzávalók:
Csirkéhez:
- 25 dkg csirkemell
- 2 fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1 sárgarépa
- 2 szál újhagyma
- 0,5 dl szójaszósz
- 2 ek kukoricakeményítő
- Ízlés szerint só
Tésztához:
- 250 g rizstészta
- 0,5 l forró víz
- 4 ek szójaszósz
- 2 ek olaj
- 2 szál újhagyma
Elkészítése:
A tésztát leöntöm forrásban lévő vízzel, lefedem és hagyom megduzzadni (kb 10 perc) majd leszűröm.
Egy wokban felhevítem az olajat, rádobom a tésztát, hozzáadom a szójaszószt, a felaprított újhagymát és összepirítom.
Mikor a tészta elkészült kiszedem, felforrósítom a húshoz szánt olajat, rádobom az apró csíkokra vágott csirkemellet és a keményítővel összepirítom.
Mikor a csirkemell már elkezd pirulni akkor hozzáadom a vékony csíkokra szeletelt sárgarépát, a felszeletelt vöröshagymát, újhagymát, meglocsolom a szójaszósszal és összepirítom.
Amikor már a hagyma összeesett de a sárgarépa még ropogós leveszem a tűzhelyről és a rizstésztával kínálom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »