Hagymás csirke pirított rizstésztával recept

Hozzávalók:
Csirkéhez:
- 25 dkg csirkemell
- 2 fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1 sárgarépa
- 2 szál újhagyma
- 0,5 dl szójaszósz
- 2 ek kukoricakeményítő
- Ízlés szerint só
Tésztához:
- 250 g rizstészta
- 0,5 l forró víz
- 4 ek szójaszósz
- 2 ek olaj
- 2 szál újhagyma
Elkészítése:
A tésztát leöntöm forrásban lévő vízzel, lefedem és hagyom megduzzadni (kb 10 perc) majd leszűröm.
Egy wokban felhevítem az olajat, rádobom a tésztát, hozzáadom a szójaszószt, a felaprított újhagymát és összepirítom.
Mikor a tészta elkészült kiszedem, felforrósítom a húshoz szánt olajat, rádobom az apró csíkokra vágott csirkemellet és a keményítővel összepirítom.
Mikor a csirkemell már elkezd pirulni akkor hozzáadom a vékony csíkokra szeletelt sárgarépát, a felszeletelt vöröshagymát, újhagymát, meglocsolom a szójaszósszal és összepirítom.
Amikor már a hagyma összeesett de a sárgarépa még ropogós leveszem a tűzhelyről és a rizstésztával kínálom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »