Főtt csirkemell szelet paradicsommártással, burgonyapürével recept

Hozzávalók:
- 1 db csontos csirkemell
- 1 evőkanál zsír
- só
- bors
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
A paradicsommártáshoz:
- 1 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- só
- cukor
- 1 db zellerlevél
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1/2 liter paradicsomlé
A burgonyapüréhez:
- 60 dkg burgonya
- só
- 1 dl tej
- 1 evőkanál margarin
Elkészítése:
Ezt az ételt általában húslevessel együtt készítjük, így a levesben megfőtt csirkemellből készül.
A csirkemellet megfőztük a levesben, majd leszedtük a csontról. A hússzeleteket sóztuk, borssal megszórtuk, és egy serpenyőbe tettük, alá tettük az evőkanál zsírt. Öntöttünk rá 1-2 dl vizet, rászórtuk a zúzott fokhagymát, és fedő alatt átsütöttük. Közben pótoltuk a vízveszteséget, és megfordítottuk a húsokat.
A paradicsommártást úgy készítettük, hogy olajon megdinszteltük a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadtuk a lisztet és összekevertük. Rászórtuk a pirospaprikát, felöntöttük 1-2 dl vízzel, beletettük a zellerlevelet, cukrot és sót. Simára kevertük, hozzáöntöttük a paradicsomlét, majd összeforraltuk. A végén kidobtuk belőle a zellerszárat.
A burgonyát megpucoltuk, kisebb darabokra vágtuk, sós vízben megfőztük, leszűrtük, tejjel és folyékony margarinnal összetörtük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »