Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Főtt csirkemell szelet paradicsommártással, burgonyapürével recept

Főtt csirkemell szelet paradicsommártással, burgonyapürével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 db csontos csirkemell
    • 1 evőkanál zsír
    • bors
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma

    A paradicsommártáshoz:

    • 1 evőkanál étolaj
    • 1 evőkanál finomliszt
    • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
    • cukor
    • 1 db zellerlevél
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1/2 liter paradicsomlé

    A burgonyapüréhez:

    • 60 dkg burgonya
    • 1 dl tej
    • 1 evőkanál margarin

    Elkészítése:

    Ezt az ételt általában húslevessel együtt készítjük, így a levesben megfőtt csirkemellből készül.

    A csirkemellet megfőztük a levesben, majd leszedtük a csontról. A hússzeleteket sóztuk, borssal megszórtuk, és egy serpenyőbe tettük, alá tettük az evőkanál zsírt. Öntöttünk rá 1-2 dl vizet, rászórtuk a zúzott fokhagymát, és fedő alatt átsütöttük. Közben pótoltuk a vízveszteséget, és megfordítottuk a húsokat.

    A paradicsommártást úgy készítettük, hogy olajon megdinszteltük a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadtuk a lisztet és összekevertük. Rászórtuk a pirospaprikát, felöntöttük 1-2 dl vízzel, beletettük a zellerlevelet, cukrot és sót. Simára kevertük, hozzáöntöttük a paradicsomlét, majd összeforraltuk. A végén kidobtuk belőle a zellerszárat.

    A burgonyát megpucoltuk, kisebb darabokra vágtuk, sós vízben megfőztük, leszűrtük, tejjel és folyékony margarinnal összetörtük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá