Hozzávalók:
A paradicsommártáshoz:
A burgonyapüréhez:
Elkészítése:
Ezt az ételt általában húslevessel együtt készítjük, így a levesben megfőtt csirkemellből készül.
A csirkemellet megfőztük a levesben, majd leszedtük a csontról. A hússzeleteket sóztuk, borssal megszórtuk, és egy serpenyőbe tettük, alá tettük az evőkanál zsírt. Öntöttünk rá 1-2 dl vizet, rászórtuk a zúzott fokhagymát, és fedő alatt átsütöttük. Közben pótoltuk a vízveszteséget, és megfordítottuk a húsokat.
A paradicsommártást úgy készítettük, hogy olajon megdinszteltük a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadtuk a lisztet és összekevertük. Rászórtuk a pirospaprikát, felöntöttük 1-2 dl vízzel, beletettük a zellerlevelet, cukrot és sót. Simára kevertük, hozzáöntöttük a paradicsomlét, majd összeforraltuk. A végén kidobtuk belőle a zellerszárat.
A burgonyát megpucoltuk, kisebb darabokra vágtuk, sós vízben megfőztük, leszűrtük, tejjel és folyékony margarinnal összetörtük.