Főtt csirkemell szelet paradicsommártással, burgonyapürével

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 db csontos csirkemell
  • 1 evőkanál zsír
  • bors
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma

A paradicsommártáshoz:

  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • cukor
  • 1 db zellerlevél
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1/2 liter paradicsomlé

A burgonyapüréhez:

  • 60 dkg burgonya
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál margarin

Elkészítése:

Ezt az ételt általában húslevessel együtt készítjük, így a levesben megfőtt csirkemellből készül.

A csirkemellet megfőztük a levesben, majd leszedtük a csontról. A hússzeleteket sóztuk, borssal megszórtuk, és egy serpenyőbe tettük, alá tettük az evőkanál zsírt. Öntöttünk rá 1-2 dl vizet, rászórtuk a zúzott fokhagymát, és fedő alatt átsütöttük. Közben pótoltuk a vízveszteséget, és megfordítottuk a húsokat.

A paradicsommártást úgy készítettük, hogy olajon megdinszteltük a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadtuk a lisztet és összekevertük. Rászórtuk a pirospaprikát, felöntöttük 1-2 dl vízzel, beletettük a zellerlevelet, cukrot és sót. Simára kevertük, hozzáöntöttük a paradicsomlét, majd összeforraltuk. A végén kidobtuk belőle a zellerszárat.

A burgonyát megpucoltuk, kisebb darabokra vágtuk, sós vízben megfőztük, leszűrtük, tejjel és folyékony margarinnal összetörtük.