Fokhagymás bundában sült csirkefalatok recept
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemellfilé
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 5 dl olaj a sütéshez
Bundához:
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 púpos evőkanál liszt
- 2 evőkanál tej
- 0,5 kk só
- 2-3 nagyobb gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A megtisztított csirkemellet vékony csíkokra vagy darabokra vágjuk. Kicsit lecsepegtetjük és megszórjuk kb 1 csapott kk sóval és egy nagy csipet őrölt borssal.
Kicsit félretesszük.
Az olajat egy edényben felforrósítjuk.
Egy másik tálkában a tojásokat a sóval, a zúzott fokhagymával habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük, majd kevés tejjel lazítjuk.
Beleforgatjuk a csirkedarabokat.
Ha már elég forró az olaj , akkor egy villával, egyesével kicsit lecsepegtetjük a hús darabokat és a forró olajba engedjük.
Pár perc alatt, közepestől kisebb lángon megsütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









