Fokhagymás bundában sült csirkefalatok recept

Hozzávalók:
- 1 egész csirkemellfilé
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 5 dl olaj a sütéshez
Bundához:
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 púpos evőkanál liszt
- 2 evőkanál tej
- 0,5 kk só
- 2-3 nagyobb gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A megtisztított csirkemellet vékony csíkokra vagy darabokra vágjuk. Kicsit lecsepegtetjük és megszórjuk kb 1 csapott kk sóval és egy nagy csipet őrölt borssal.
Kicsit félretesszük.
Az olajat egy edényben felforrósítjuk.
Egy másik tálkában a tojásokat a sóval, a zúzott fokhagymával habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük, majd kevés tejjel lazítjuk.
Beleforgatjuk a csirkedarabokat.
Ha már elég forró az olaj , akkor egy villával, egyesével kicsit lecsepegtetjük a hús darabokat és a forró olajba engedjük.
Pár perc alatt, közepestől kisebb lángon megsütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »