Diós csirkemell tekercs narancsmártással recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 egész csirkemell
- 10 dkg darált dió
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 1 dl tejszín
- petrezselyem, só, bors ízlés szerint
- kb 40 dkg szeletelt bacon
Mártáshoz:
- 2 narancs
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 5 dkg vaj
- 1 teáskanál cukor
- só
Elkészítése:
A diót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk.
A csirkemelleket 2-2 vastag szeletre vágjuk, majd kiklopfoljuk és nagyjából téglalap alakúra vágjuk.
A maradék nyesedékeket (kb 15-20 dkg ) a tejszínnel, petrezselyemmel és a tojásfehérjével pépesítjük, majd hozzákeverjük a diót, sózzuk és borsozzuk.
A kiklopfolt hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, megkenjük a diós keverékkel és feltekerjük.
Mindegyik tekercset 2-3 szelet baconbe göngyöljük, majd 180 fokon kb 40 perc alatt pirosra sütjük.
A mártáshoz a narancsok kifacsart levét felmelegítjük a cukorral és a sóval. A keményítőt kevés vízzel elkeverjük, majd a narancsléhez adjuk és besűrítjük vele.
Elzárjuk alatta a lángot, majd belekeverjük a vajat és addig kevergetjük, amíg elolvad benne.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









