Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós bundában sült csirkemell brokkolis burgonyapürével recept

Diós bundában sült csirkemell brokkolis burgonyapürével
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók (4 adaghoz):

    Hús:

    • 1 nagyobb csirkemell filé

    A panírozáshoz:

    • Liszt
    • tojás
    • diós morzsa

    Továbbá:

    • Olaj

    Köret:

    • 500 g burgonya
    • 300 g fagyasztott brokkoli
    • 100 g teavaj
    • 1-2 dl tej

    Elkészítése:

    A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. A brokkolit gőz fölött vagy kevés vízben megpároljuk, majd félretesszük.

    A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk. A darált diót és a zsemlemorzsát egyenlő arányban összekeverjük. A csirkeszeleteket először lisztbe, majd felvert tojásba, végül a diós morzsába forgatjuk.

    Egy serpenyőben bő olajat hevítünk, majd a panírozott csirkemelleket közepes lángon aranybarnára sütjük.

    A megpuhult burgonyát leszűrjük, és a vajjal együtt habosra törjük. A brokkolit kevés tejjel botmixerrel pürésítjük, majd a burgonyához keverjük. Szükség esetén még egy kevés tejet adhatunk hozzá, hogy krémesebb állagot kapjunk.

    A diós bundában sült csirkemellet a brokkolis burgonyapürével tálaljuk, és ízlés szerint párolt brokkolival is kiegészíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek