Diós bundában sült csirkemell brokkolis burgonyapürével recept

Hozzávalók (4 adaghoz):
Hús:
- 1 nagyobb csirkemell filé
A panírozáshoz:
- Liszt
- tojás
- diós morzsa
Továbbá:
- Só
- Olaj
Köret:
- 500 g burgonya
- 300 g fagyasztott brokkoli
- 100 g teavaj
- 1-2 dl tej
- Só
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. A brokkolit gőz fölött vagy kevés vízben megpároljuk, majd félretesszük.
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk. A darált diót és a zsemlemorzsát egyenlő arányban összekeverjük. A csirkeszeleteket először lisztbe, majd felvert tojásba, végül a diós morzsába forgatjuk.
Egy serpenyőben bő olajat hevítünk, majd a panírozott csirkemelleket közepes lángon aranybarnára sütjük.
A megpuhult burgonyát leszűrjük, és a vajjal együtt habosra törjük. A brokkolit kevés tejjel botmixerrel pürésítjük, majd a burgonyához keverjük. Szükség esetén még egy kevés tejet adhatunk hozzá, hogy krémesebb állagot kapjunk.
A diós bundában sült csirkemellet a brokkolis burgonyapürével tálaljuk, és ízlés szerint párolt brokkolival is kiegészíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »