Diós bundában sült csirkemell brokkolis burgonyapürével recept

Hozzávalók (4 adaghoz):
Hús:
- 1 nagyobb csirkemell filé
A panírozáshoz:
- Liszt
- tojás
- diós morzsa
Továbbá:
- Só
- Olaj
Köret:
- 500 g burgonya
- 300 g fagyasztott brokkoli
- 100 g teavaj
- 1-2 dl tej
- Só
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. A brokkolit gőz fölött vagy kevés vízben megpároljuk, majd félretesszük.
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk. A darált diót és a zsemlemorzsát egyenlő arányban összekeverjük. A csirkeszeleteket először lisztbe, majd felvert tojásba, végül a diós morzsába forgatjuk.
Egy serpenyőben bő olajat hevítünk, majd a panírozott csirkemelleket közepes lángon aranybarnára sütjük.
A megpuhult burgonyát leszűrjük, és a vajjal együtt habosra törjük. A brokkolit kevés tejjel botmixerrel pürésítjük, majd a burgonyához keverjük. Szükség esetén még egy kevés tejet adhatunk hozzá, hogy krémesebb állagot kapjunk.
A diós bundában sült csirkemellet a brokkolis burgonyapürével tálaljuk, és ízlés szerint párolt brokkolival is kiegészíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »